Ibu Abby Abadi meninggaI dunia, tiba-tiba pengs4n ketika raw4tan dialisis

Ibu Abby Abadi meninggaI dunia, tiba-tiba pengs4n ketika raw4tan dialisis

IBU kepada bekas anggota kumpulan Elite iaitu Abby Abadi meninggal dunia selepas pengs4n ketika menjalani raw4tan dial1sis di sebuah pusat pevbatan di ibu negara sekitar pukul 12 tengah hari Khamis.

Berkongsi perkara tersebut, Abby atau Arbaiyah Abdul Manan, 45, berkata, ibunya, Hasnah Abu sudah beberapa tahun menjalani raw4tan berkenaan ak1bat mas4lah buah p1nggang dan sempat meluangkan masa bersama Allahy4rham pada Rabu.

“Baru semalam saya menghadap mak, masakkan makanan dan belikan buah kegemarannya. Teman mak makan dan solat, teman berbual.

“Hari ini emak sudah tiada,” katanya.

Abby memaklumkan mengenai pemerg1an ibunya menerusi perkongsian di lnstagram miliknya.

Jen4zah dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam AU4, Keramat, Kuala Lumpur selepas solat Zohor.

Suami Abby memaklumkan ibu mentuanya sudah lama menghidap sak1t buah p1nggang.

Sementara itu, suami Abby, Muhammad Faizal Zakaria berkata, ini adalah kali kedua ibu mentuanya itu pengs4n ketika menjalani raw4tan dialisis.

Minggu lalu kata Faizal, arw4h pengsan sehingga j4ntungnya berhenti sebelum dimasukkan ke sebuah hospital dan diberi bantuan oks1gen.

“Arw4h sudah lama menghid4p sak1t buah p1nggang. Selain itu, ibu mentua jug adalah mas4lah j4ntung.

“Minggu lepas pun arw4h pengs4n ketika dialis1s dan jantvngnya terhenti tapi keadaannya kembali baik selepas itu selepas mendapatkan raw4tan,” ujarnya kepada mStar.

Sumber : mStar

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*