Dia Kerja Barista Tapi Ebit Lew Suruh Pakai Baju F0odPanda, Suami Beritahu Apa Yg Terjadi Sebenarnya

Dia Kerja Barista Tapi Ebit Lew Suruh Pakai Baju F0odPanda, Suami Beritahu Apa Yg Terjadi Sebenarnya

KISAH seorang wanita yang bekerja sebagai wal.ker F00dpanda demi membe.sarkan seorang caha.ya mata ternyata merun.tun hati neti.zen.

Dikenali sebagai Emy, wanita berusia 23 tahun yang dikatakan sudah lama berpi.sah dengan suaminya turut bekerja sebagai pembantu rest0ran dan kini menetap di sebuah flat sekitar Kerinchi, Lembah Pantai, Kuala Lumpur.

Selepas kisahnya tu.lar di media s0sial, akti.vis keba.jikan Ebit Lew turut menghadiahkannya sebuah m0tosikal untuk memudahkan urusan harian dalam mencari rezeki.

Emy bekerja sebagai wal.ker Foodpanda untuk menyara kehi.dupan.

Namun selepas kisah Emy semakin ha.ngat menjadi bualan ramai serta mendapat liputan media, muncul seorang lelaki dikenali sebagai Fakhrul Rosli mendak.wa dia merupakan suami wanita itu.

Menerusi ruangan k0men di Instagram Ebit, Fakhrul memberitahu dia dan isterinya masih dalam pr0ses di mah.kamah dan meminta neti.zen mendoakan yang terbaik untuknya sekeluarga.

Duduk pun dekat-dekat cuma status kami masih dalam proses.

“Ya AIIah ustaz… sa.lah tu, bukan dah lama terpi.sah. Kami masih baik, masih c0ntact sebab sama-sama uruskan anak sekarang.

“Duduk pun dekat-dekat cuma status kami masih dalam pr0ses. InsyAllah esok mah.kamah bagi keputusan. Jangan sa.lah faham ya. Doakan kami tiga beranak,” tulis lelaki itu.

Suami Beritahu Isteri Bekerja Sebagai Barista.

Beliau untuk mendkwa Ebit Lew menyuruh isterinya untuk menukar pakaian dengan memakai baju foodpanda, iaitu pekerjaan lama isterinya.

Terdahulu, Ebit dalam p0sting Instagram berkata dia berjumpa Emy yang sudah lama terpi.sah dengan suaminya sebelum menghadiahkannya sebuah m0tosikal jenis Yamaha Y15 (Ysuku).

“Terjumpa adik Emy kerja menghantar makanan dengan berjalan kaki Panda wal.ker. Juga pembantu sambilan sebuah rest0ran. Emy, 23 tahun anak ya.tim dan ada anak seorang. Suami dah lama terpi.sah. Masih pr0ses mah.kamah. Area Kerinchi Lem.bah Pantai.

“Terharu tengok adik ni muda lagi cari rezeki berjalan sana-sini. Uji.an adik sabarlah. Di usia muda dengan uji.an begini. InsyaAllah di sebalik ujian dan kesu.sahan kerana AIIah sayang kita.

Kisah kece.kalan Emy membesarkan anak meraih perha.tian neti.zen.

“Katanya dah lama ingin jumpa ustaz. Hari-hari tengok ustaz suka tolong orang. Tiba-tiba AIIah jumpakan di sini. Beri saya hadiah begini. Saya memang tengah kumpul duit nak cari rezeki beli m0tor.

“Semoga AIIah jaga adik jadi wanita yang s0lehah dan anak menjadi anak yang baik dan hebat,” tulis Ebit di Insta.gram menceritakan semula ketika pertemuannya dengan wanita itu.

P0sting di Instagram Ebit itu sehingga kini meraih lebih 241,000 tanda suka.

Malah, ia turut dihu.jani lebih 5,000 k0men neti.zen yang rata-ratanya sim.pati dengan nasib wanita itu.

Kredit: Mstar

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*