Psangan Bakal Brgelar D0ktor Kena TngkapKhlwat. Bila Dtanya, AlasanDiberkan Buat Rmai Trkejut

Psangan Bakal Brgelar D0ktor Kena TngkapKhlwat. Bila Dtanya, AlasanDiberkan Buat Rmai Trkejut

Kuala Lumpur – Sepasang kekasih yang merupakan penuntut sebuah institusi pengajian tinggi IPT merupakan antara empat pasangan yang dice.kup kerana disyaki berk.halwat di sebuah hotel bajet di sini awal pagi ini.

Pasangan penuntut dalam bidang pergigian berusia lingkungan 20an itu dice.kup dalam o.perasi khas menc.egah m.ungkar bermula pukul 12 tengah malam hingga 3 pagi tadi.

Operasi dilakukan sepasukan penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kuala Muda hasil maklumat orang awam dan ri.sikan.

Pegawai Agama Daerah Kuala Muda, Mohd. Noor Ismardi Ismail berkata, pasangan itu pada mulanya enggan membuka pintu bilik hotel di Bakar Arang selepas menyedari kehadiran penguat kuasa.

Kita terpaksa mendapatkan kunci pendua daripada penjaga hotel untuk membuka bilik itu selepas 30 minit memujuk mereka.

“Pasangan terbabit memberi a.lasan lewat membuka pintu kerana sedang bersiap untuk balik ke asrama penginapan selepas selesai berbincang tugasan universiti di dalam bilik itu,” katanya di sini hari ini.

Penuntut perempuan berasal dari Taiping, Perak dan pasangannya dari Selangor kemudian dit.ahan di bawah Seksyen 25 Enakmen Kes.alahan J.enayah Syariah2014 kerana berk.halwat.

Terdahulu, Mohd Noor Ismardi berkata, o.perasi itu turut men.ahan pasangan kekasih di sebuah hotel di Bandar Puteri Jaya, di sini malah, menemui botol airketum dalam bilik yang disewa lelaki 20an itu yang bekerja kilang di Kulim.

“Pasangan kepada lelaki itu pula sanggup datang dari Baling menunggang motosikal dan memberi a.lasan kepada keluarganya mahu bermalam di rumah rakan perempuan,” katanya.

Selain itu, serbuan di Bandar Perdana pula men.ahan pasangan kekasih warga Indonesia yang disyaki berk.halwat.

Kesemua pasangan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Muda dan pihaknya mengeluarkan s.aman, selain mereka perlu hadir 24 November untuk t.indakan lanjut.

Kredit : HM/Kosmo

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*