Mengaku Jarang S0lat 5Waktu Cari Cara Lain Tambah Pahala, Akhirnya PU Syed Tampil Bersuara. Ini Teguran Beliau Pada Mas Khan

Mengaku Jarang S0lat 5Waktu Cari Cara Lain Tambah Pahala, Akhirnya PU Syed Tampil Bersuara. Ini Teguran Beliau Pada Mas Khan

Pelakon Mas Khan meraih perhat.ian dan mengundang krit.ikan netizen selepas dia mengeluarkan kenyataan dan secara tera.ng-ter.angan mengaku jarang s0lat cukup 5 waktu.

Kenyataan itu adalah bagi menjawab soalan ditanya oleh pengikutnya di Insta.gram dan Mas Khan turut berkata dia mempunyai cara lain untuk menambahkan p.ahala..

“Saya Pandang Lebih Pada H.ati” – Mengaku Jarang Solat 5 Waktu, Mas Khan Cari Cara Lain Tambah Pah.ala

Bukan sahaja peminat industri hib.uran tetapi pengakuan itu turut membuatkan ramai pihak terk.ejut termasuklah pend.akwah bebas, PU Syed yang memberi teg.uran terhadapnya.

Katanya, solat adalah ti.ang agama serta wajib ditunaikan oleh umat Islam dan mening.galkannya secara sengaja merupakan d0sa besar.

Menerusi Instag.ram, PU Syed menegur Mas Khan dan memaklumkan bahawa pelakon dan usahawan tersebut wajib berta.ubat serta qa.da s0lat yang diting.galkan selama ini.

Mengaku jarang solat dan cari pahala dengan kebaikan yang lain adalah satu kenyataan seolah-olah ‘be.rani ta.nggung d0sa’. Amalan amalan lain hanyalah tambahan sahaja.”

Dalam pada itu, pendakwah tersebut turut memohon Mas Khan belajar agama jika ada masa. Malah teg.uran ini turut dibuat untuk para pengikutnya yang lain.

Terdahulu, Mas Khan mengakui jarang menunaikan s0lat lima waktu meskipun menye.dari ia adalah perintah yang diwa.jibkan Allah SWT kepada umat Islam.

Menerusi perkongsiannya di InstaSt0ry, Mas Khan menyatakan dia lebih memandang terhadap perkara lain seperti bersedekah sebagai amalan untuk mengumpul paha.la.

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*