Mahu Bela Hak Wanita, Puteri Sarah Pasang Impian Bertanding PRU16

Mahu Bela Hak Wanita, Puteri Sarah Pasang Impian Bertanding PRU16

Puteri Sarah, 36, menyatakan hasratnya untuk menjadi calon Pilihan Raya Umum ke-16 (PRU16) selepas melihat undang-undang yang mempertahankan hak wanita di Malaysia ini masih lemah. Dengan hasratnya itu, dia berharap untuk memartabatkan hak kaum wanita.

Menerusi laporan Kosmo, Sarah berniat untuk bertanding pada PRU16 demi mempertahankan hak wanita di Malaysia kerana dia menyedari perkara itu masih tidak kukuh.

Lagi lima tahun nak bertanding jugalah untuk pertahankan hak wanita kerana di Malaysia perkara itu masih tidak kuat.

Perlu ada seseorang yang lantang bersuara untuk semua mangsa.

Tambah pelakon Suri Hati itu, dia menyedari harus mempelajari selok-belok berkaitan undang-undang serta politik bagi memastikan hasratnya itu menjadi kenyataan. Menurutnya, lebih baik jika memiliki kelayakan diploma atau ijazah dalam bidang politik sebelum menceburkan diri dalam bidang sebegini.

Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin atau lebih dikenali sebagai Puteri Sarah kelihatan lebih banyak berkongsi tentang hak wanita di laman media sosial sejak kisah pergolakan rumah tangganya menjadi bualan netizen.

SumberKosmo

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*