Harga Baharu Telur Akan Diumumkan Esok, Mungkin Lebih Murah

Harga Baharu Telur Akan Diumumkan Esok, Mungkin Lebih Murah

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sukacita memaklumkan harga baharu telur akan diumumkan oleh Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan, Mohamad Sabu pada esok.

“Dengan pengumuman itu, ia akan mengurangkan kebergantungan kepada kartel, jadi kita harap jumlah pengeluaran telur cukup di pasaran dan harganya itu akan dikurangkan,” demikian kata beliau dalam sidang media pada Isnin.

Difahamkan, penyelarasan harga baharu telur di pasaran tersebut dipercayai sebagai langkah awal kerajaan pimpinannya untuk mengimbangi semula kos sara hidup rakyat seperti yang diuar-uarkan sebelum ini.

Dalam pada itu, beliau turut berkata mulai 1 Jan 2023, cabutan khas perjudian diturunkan kepada lapan kali setahun berbanding 22 kali semasa kerajaan Perikatan Nasional (PN) sebelum ini.

Kenyataan beliau mengenai harga telur berkenaan boleh dirujuk menerusi video penuh siaran langsung di bawah pada durasi minit ke-11.

SumberAwani

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*