P0hon D0a Orang Rmai, Plakon ErryPutra Jtuh Saklt. Ini KeadaanTrkini Bliau Buat Rmai Rsau

P0hon D0a Orang Rmai, Plakon ErryPutra Jtuh Saklt. Ini KeadaanTrkini Bliau Buat Rmai Rsau

Kuala Lumpur – Seminggu menahan d.erita s.akit pada bahagian perut, pelakon Erry Putra selamat menjalani pemb.edahan membuang apendiks di sebuah pusat perubatan di Shah Alam pada Jumaat.

Erry atau Muhammad Razlan Hamzah Ahmad, 44, berkata, dia pada awalnya menyangka mengalami g.astrik namun pemeriksaan di klinik mend.edahkan punca s.akit perut dialaminya.

Sekadar info, Muhammad Razlan Hamzah Ahmad atau lebih dikenali sebagai Erry Putra ialah seorang pelakon, penyanyi dan pengarah lelaki Malaysia. Beliau memulakan kerjaya seninya sebagai penyanyi dan ahli kumpulan BoyzRUs.

Sebagai pelakon, beliau telah membintangi beberapa filem dan drama seperti Selamat Pagi Cinta dan Si Capik.

Doakan Kesembuhan

Malah kata Erry, dia juga pitam di klinik tersebut sebelum memandu sendiri ke ho.spital untuk mendapatkan rawatan kece.masan.

Saya fikirkan s.akit perut disebabkan g.astrik tetapi beberapa hari lalu saya mula rasa pelik apabila membuang air besar.

Bau pun tidak sama macam biasa selepas pergi ke klinik doktor beritahu itu adalah si.mptom apendiks dan minta saya segera ke h.ospital.

“Bagaimanapun keadaan saya ketika itu sangat lemah dan pitam di klinik tersebut sebelum diberikan ubat tahan s.akit dan saya memandu sendiri ke h.ospital,” katanya.

Erry memberitahu dia bertambah panik apabila pemeriksaan di h.ospital mendapati apendiksnya sudah p.ecah dan doktor terpaksa melakukan pemb.edahan kec.emasan.

“Apabila doktor periksa, apendiks saya rupa-rupanya sudah p.ecah dan mereka terus buat pemb.edahan. Kebetulan saya pula tak makan sejak tengah malam hari sebelumnya, jadi boleh terus buat pembedahan,” katanya.

Dalam pada itu, Erry yang masih berada di wad memberitahu dia terpaksa dit.ahan selama beberapa hari lagi.

Kata Erry, keadaannya masih perlu pemantauan doktor malah buat masa ini tidak dibenarkan mengambil sebarang bentuk makanan.

Pagi ini saya masih belum dibenarkan makan, hanya minum air dan an.tibiotik sahaja. Mungkin malam nanti baru boleh ambil makanan lembut seperti bubur.

Sementara itu, Erry turut meluahkan rasa terkilan kerana terpaksa membatalkan jemputan menghadiri sebuah acara yang dijadualkan berlangsung sehingga Ahad.

Dalam keadaan sa.kit ini pun otak saya masih fikir nak pergi acara tersebut kalau boleh saya nak lari sekejap sebab sudah berjanji dengan penganjur.

“Semalam sebelum pemb.edahan pun saya ada minta tangguh tapi doktor beritahu ini k.es kec.emasan dan perlu dib.edah dengan segera,” katanya.

Kredit : Mstar/IG

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*