Anwar Ibrahim Dakwa Dirinya Diberi Mandat Ketika Negara Berhutang Lebih RM1 Trilion

Anwar Ibrahim Dakwa Dirinya Diberi Mandat Ketika Negara Berhutang Lebih RM1 Trilion

Mesti ramai tak sangka hutang negara kita sekarang sudahpun mencapai lebih RM1 trilion. Itulah apa yang didedahkan oleh Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Anwar turut mendakwa jumlah hutang sebanyak itu terkumpul akibat beberapa kebocoran daripada beberapa agensi dan beliau menegaskan perkara itu benar dan bukannya fitnah politik.

Ini bukan fitnah!
Saya kebetulan diberi mandat dalam keadaan hutangnya lebih daripada satu trilion ringgit daripada setiap agensi yang harus teliti di mana bocor dan tirisnya. Ini bukan fitnah.

Jadi saya lihat umapamanya diluluskan dengan cara spontan, projek-projek tebatan banjir dan syarikat-syarikat dipertikai serta beberapa persoalan tidak dijawab saya minta ditangguhkan, diteliti semula.

Disebabkan perkara ini, Anwar meminta agar rakyat faham mengapa beberapa projek perlu ditangguhkan dahulu.

Yang menjadi mangsa itu orang miskin dan majoriti yang miskin itu orang Melayu. Disebabkan itu kita nak belanjakan, kita kena teliti kerana ini merupakan soal tadbir urus.

Kita berilah peluang kepada Kerajaan Perpaduan ini mentadbir negara menjadi lebih baik.

Kredit: Awani
Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*