Urusan Pngebumian Sdah Dbuat. ChefWan Bertahu KeadaanTrkini Ibu Bliau Buat Rmai Mnd0akan

Urusan Pngebumian Sdah Dbuat. ChefWan Bertahu KeadaanTrkini Ibu Bliau Buat Rmai Mnd0akan

Kuala Lumpur – Alami keg.agalan fungsi hati, chef selebriti terkenal Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan berkongsi keadaan terkini ibunya, Noraini Abdullah.

Sebelum ini, Chef Wan ada berkongsi ibunya menghidap k.anser, dime.nsia dan alz.heimer, bahkan dia sanggup berhabis wang ringgit demi mendapatkan khidmat jururawat terlatih untuk menjaganya.

Menerusi perkongsian di Instagramnya semalam, dia telah berjaya mendapatkan bilik yang pernah didudukinya ketika menjalani pemb.edahan lutut sebelum ini buat ibunya demi mendapatkan momen peribadi bersama.

Alhamdulilah akhirnya saya berjaya mendapatkan biliksuite untuk ibu saya yang saya telah berada dalam 10 hari terakhir untuk prosedur lutut saya.

“Saya mahu ibu dan keluarga serta rakan saya mempunyai detik peribadi kami dengan ibu pada hari terakhirnya,” tulisnya.

Dalam pada itu, Chef Wan turut berkongsi kondisi terkini ibunya yang lebih mesra disapa sebagai Che Ani berdasarkan keputusan dan pemerhatian yang dijalankan oleh pakar yang mer.awat, Dr Nick.

Menurut Dr Nick, Che Ani tidak memberikan sebarang tindak balas dan berada dalam keadaan keliru disebabkan keg.agalan fungsi hati.

Terdahulu, Dr Nick berjumpa saya pada jam 3 petang. Dia berkata, mulai pagi tadi keputusan dan pemerhatian dia tidak bertindak balas dan berada dalam keadaan keliru, ditambah dengan kandungan s.odium dan kalsium yang tinggi semuanya menunjukkan bahawa badan sedang shuttingdown.

Mulai sekarang saya rasa dia ada masa beberapa hari sahaja lagi dan kami akan mula menguruskan kesa.kitannya. Dia akan tidur melaluinya sehingga ke penghujungnya.

Masa akan menentukan. Kami akan buat dia selesa untuk perjalanan terakhirnya. Perkara yang baik ialah saya perasan dia tidak kesa.kitan dan kelihatan sangat tenang dari pernafasannya.

“Bagaimanapun keg.agalan hati oleh pertumbuhan k.anser yang besar telah membuatkan otaknya berada dalam keadaan keliru dan hilang. Kami akan memulakan pengurusan s.akit p.aliatif secepat mungkin,” ujarnya.

Dalam perkongsian tersebut, Chef Wan juga menyatakan dia reda untuk menerima segala kemungkinan, bahkan Dr Nick turut memuji sikapnya yang tenang dan positif sepanjang menjaga ibunya.

Bercakap dengan awak saya lihat awak sangat tenang dan positif. Saya dapat merasakan awak telah melakukan kerja yang baik menjaga ibu anda.

Awak akan dapat menangani semua ini dengan baik tidak kira betapa h.ancurnya hati awak. Percayalah, Tuhan ada untuk membantu awak mengurangkan kes.akitan.

Saya memberitahu Dr saya tahu ini akan datang dan menerima ini dengan hati yang terbuka. Saya bersyukur kepada ALLAH kerana mengurniakan saya ibu yang hebat ini yang juga disayangi dan dihormati oleh ramai orang di luar sana.

“Sebaik sahaja Dr pergi saya pergi ke tandas dan menangis sendirian. Apabila tiba masanya saya berharap ibu saya akan pergi dengan aman. Insya-ALLAH. Terima kasih atas segala doa dan doa untuk ibu tersayang, saya dan keluarga,” katanya.

Chef Wan Kongsi Keadaan Terkini

Sementara itu menjengah ruangan komen, ramai mendoakan yang terbaik buat Chef Wan dan ibunya. Ujar mereka.

Ibu anda telah membesarkan seorang anak lelaki yang sangat penyayang, penyayang dan baik. Dia sebenarnya sedang berehat tanpa rasa s.akit. Saya doakan semoga ALLAH meringankan bebannya dan memberi kesabaran Chef Wan.

Chefy, ibu anda benar-benar diberkati untuk mempunyai anak lelaki seperti anda. Dia telah menjalani kehidupan yang hebat dengan anda di sisinya selama ini dan itulah yang benar-benar penting. Apabila tiba masanya, sudah tiba masanya. Dia mempunyai masa terbaiknya.

Saya faham betapa s.ukarnya untuk anda kerana saya kehilangan kedua-duanya jika ibu bapa saya dengan cara yang sama tidak akan pernah mudah hanya mendoakan yang terbaik untuk anda dan dia.

Semoga ALLAH beri kekuatan dan permudahkan segalanya susah, i know no wordscan describe it. Tabahlah semampu mungkin DCW, kami hanya mampu mendoakan anda dan dia.

Chef, u anak yang sangat baik sejak dulu i tengok u jaga your mom sangat sempurna i tau u kuat. This is so he.artbreaking.

Kredit : Sinar/IG

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*