“isteri jgn buat d0sa atas ksaIahan suami.. Sampai meminta cerai..” Ustaz Ahmad Dusuki minta berdamai, Tk sangka ini balas sarah

“isteri jgn buat d0sa atas ksaIahan suami.. Sampai meminta cerai..” Ustaz Ahmad Dusuki minta berdamai, Tk sangka ini balas sarah

Kemelut rumah tangga pasangan selebriti, Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana telah menarik perhatian ramai pihak baik pihak peguam, kaunselor mahupun agamawan.

Terbaharu, pendakwah bebas, Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani tampil bersuara mengenai isu poligami dengan berpendapat Puteri Sarah sepatutnya meyelesikan masalah rumah tangga secara rasional dan tidak mengikut emosi.

Cerai bukan jalan penyelesaian..Pendakwah berusia 42 tahun itu berkata, penceraian bukanlah jalan terbaik bagi menamatkan segala kemelut yang berlaku dalam hidup berumah tangga terutama bagi mereka berpoligami.

“Rahmat Allah itu luas, jalan damai itu pun terbuka luas selagi nyawa tidak sampai di halkum, usah mengalah dalam membina kekeluargaan.

“Binalah kekeluargaan mukmin dan kelapangan bukan dengan kesempitan, usah biarkan syaitan menganggu perasaan,”ujarnya.

Dalam pada itu, Ustaz Ahmad Dusuki meminta Puteri Sarah menjadikan institusi kekeluargaan Rasullah sebagai panduan dan ikutan.

Cuba Ustaz nasihatkan Syamsul. Hantaran itu mendapat perhatian aktres berusia 38 tahun dengan meminta pendakwah itu bertemu suaminya, Syamsul Yusof bagi memberi teguran secara terbuka.

“Nasihat dia supaya jadi suami yang bertanggungjawab sebab masalah itu datang dari dia,”tulis Puteri Sarah. Puteri Sarah juga berharap Ustaz Dusuki sudi menjadi perantara bagi memberi nasihat kepada suaminya memandangkan dia sendiri enggan mendengar kata ibu bapa.

Apapun, semoga yang terbaik buat pasangan ini. Kita sebagai orang luar jangan jadi batu api dan sebagainya. Cukuplah sekadar menasihati mereka ya.

Sumber : oh my media

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*