S4KIT BUKAN AIASAN, NENEK NEELOFA TAK PERNAH TINGGAL BACA AL-QURAN

S4KIT BUKAN AIASAN, NENEK NEELOFA TAK PERNAH TINGGAL BACA AL-QURAN

Nenek kepada seIebriti dan usahawan ters0hor, Neel0fa iaitu Bibi Khoteha Yus0f memberitahu dia tidak pernah mninggaIkan membaca Al-Quran dalam kehidupan harian meskipun berada dalam keadaan s4kit.

Memetik lap0ran Sinar Harian, Bibi berkata, dia pernah menjaIani pembed4han sebelum ini, namun tetap istiqamah membaca Al-Quran kerana percaya ia merupakan pen4war terbaik bagi mer4wat semua jenis peny4kit.

“Selepas menjaIani pembed4han, saya tetap meneruskan membaca dan tak pernah tinggal baca al-Quran. Saya tetap mengikuti ajaran al-Quran di televisyen dan mendengar ayat-ayat suci al-Quran.”ujar Bibi.

Tambah warga emas berusia 77 tahun, guru mengajar al-Quran juga datang untuk mengajarnya walaupun pada ketika itu keadaan kesihatannya tidak mengizinkan.

Dan, ia bukanlah alasan terbaik untuk eIakkan diri daripada tidak membaca al-Quran.

“Saya s4kit tetapi guru al-Quran datang mengajar. Saya belajar dengan guru agama untuk menambah ilmu untuk tahu makna, ingat dan hafal al-Quran,”ujarnya lagi.

Bibi berkata demikian ketika ditemui di Majlis K0nvokesyen Khatam Tadabbur My #QuranTime 1.0 di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, semalam. Malah, Bibi juga menyifatkan majlis tersebut amat bermanfaat untuk membudayakan bacaan al-Quran dalam kalangan masyarakat di seluruh negara.

Alhamdulillah, sem0ga kita semua pun tidak melepaskan peluang, ruang dan masa yang ada bagi mendekati al-Quran.

Sumber: Sinar Harian ( Nurfardlina Izzati Moktar) / OMM

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*