Jgn main2 Naluri isteri, Sarah dedah detik awal suami kant0i? Ini yang sarah buat

Jgn main2 Naluri isteri, Sarah dedah detik awal suami kant0i? Ini yang sarah buat

Pelakon Puteri Sarah mendedahkan bahawa dia mendapat petunjuk daripada Allah selepas menunaikan solat sunat Tahajjud mengenai perbuatan curang suaminya itu.

Menerusi rakaman sesi live bersama Neelofa yang dimuat naik oleh akaun @amyqahsrina baru-baru ini, Puteri Sarah menceritakan bahawa Allah memberinya petunjuk selepas seminggu mengamalkan solat sunat.

“It took me one week untuk Allah tunjuk semua, macam Allah buka hijab I (pandangan). Mula I macam CSI, zing dapat tahu,” kongsi Sarah sambil ketawa.

Namun begitu, Sarah merasakan caranya berdoa meminta kepada Allah tidak tepat kerana dia memohon kekuatan sebaliknya meminta kesabaran dan ketenangan.

“Sebelum ini, I selalu minta ya Allah ya Rahman ya Rahim berikan aku kekuatan. Bila kita minta kekuatan, memang Allah akan bagi kita ujian banyak-banyak sebab bila Allah uji kita, kita kuat. Memang betul I dapat tu. Kau mintak macam tu kan.

LIHAT VIDEO DISINI

“Tapi sepatutnya berdoa berikan aku kesabaran dan ketenangan untuk menghadapi segala masalah yang ada. Barulah kita tenang, kita sabar.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet bersetuju dengan amalan Sarah tersebut, malah ramai yang berkongsi pengalaman yang sama.

“satu je akak suka nga puteri sarah..dia selalu memohon dan merintis dgn Allah..selalu pergi depan kaabah bila dia dalam kesusahan..”
“Dulu seblum cerai pun say buat istiqarah… cukup 7 hari.. hari ke 8 berpisah.. tapi saya tak sedih sebab saya tahu tu jawapan terbaik dari Allah”

Terdahulu, Puteri Sarah telah memfailkan tuntutan cerai terhadap suaminya, Syamsul Yusof selepas membuat pengakuan telah berkahwin dengan Ira Kaza di Thailand.

Sumber : xtra

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*