Phon D0a Orng Rmai, Plakon JalilHamld Jtuh Sakt. Ini Keadaan Trkini Bliau

Phon D0a Orng Rmai, Plakon JalilHamld Jtuh Sakt. Ini Keadaan Trkini Bliau

Kuala Lumpur – Pelakon veteran, Jalil Hamid, 66, memaklumkan doktor mengesahkan dia mengalami m.asalah jantung selepas dirawat di Unit Rawatan Rapi ICU, H.ospital Serdang, semalam.

Jalil ketika dihubungi berkata, dia bagaimanapun sudah dibenarkan pulang ke rumah semalam.

Terdahulu, Jalil mengalami masalah pernafasan sebelum dibawa ke h.ospital berkenaan untuk rawatan.

Mohon Doakan Beliau

“Semalam, saya dah dibenarkan pulang. Awalnya saya sesak nafas. Pernafasan saya tak lancar. Selepas pemeriksaan dan rawatan, pihak h.ospital memaklumkan saya ada m.asalah berkaitan jantung,” katanya hari ini.

Menurut Jalil, dia sepatutnya masih perlu ditahan di h.ospital untuk rawatan, namun ingin berikan ruang kepada mereka yang lebih memerlukan.

Kalau nak ikutkan, saya masih lagi perlu dirawat di h.ospital. Tapi, saya kasihan melihat pes.akit-pes.akit yang lebih t.eruk keadaan mereka. Jadi, saya minta untuk dibenarkan pulang dan berehat di rumah.

Kasihan saya lihat apabila ada sesetengah pes.akit yang tak dapat katil. Ada yang perlu menunggu sehingga empat ke lima hari untuk mendapat katil.

Bahkan, ada yang sampai terpaksa berbaring di laluan. Saya beritahu h.ospital, tak mengapa saya mengalah, katanya.

Jalil kini menunggu keputusan dan panggilan daripada h.ospital untuk rawatan susulan.

Di h.ospital, doktor jalankan beberapa ujian termasuklah ujian darah dan mereka akan maklumkan saya, bila tarikh saya perlu hadir semula untuk rawatan susulan.

“Sekarang, di rumah saya perlukan oksigen dan tahap oksigen juga perlu dipantau,” katanya.

Terdahulu, pelakon, Fauziah Ahmad Daud berkongsi t.angkap layar di Instagram mengenai Jalil yang berada di zon kuning ICU.

“Sama-sama kita mendoakan seniman, Jalil Hamid, ya,” tulisnya.

Kredit : HM/FB

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*