DiaMngilai. Rakaman DetlkDetlk DJ RadloEra Kena Gnggu Pnggilan Msteri Buat Smua Trgamam

DiaMngilai. Rakaman DetlkDetlk DJ RadloEra Kena Gnggu Pnggilan Msteri Buat Smua Trgamam

Kuala Lumpur – Sejak beberapa hari lalu, tular dalam media sosial terutama Twitter dan Tik.Tok apabila siaran langsung radio Era FM, Carta 40 yang dikendalikan penyampai bertugas menerima panggilan m.isteri daripada seorang wanita.

Lebih menc.emaskan, ketika keja.dian, penyampai yang bertugas iaitu pelakon Fazziq Muqris berdepan detik menyer.amkan selepas wanita itu tiba-tiba mengilai ketika menceritakan tr.agedi yang menimpa dirinya sekitar 1992.

Semasa bertugas di dalam konti, Fazziq atau nama lengkapnya Muhammad Fazziq Muqris Mohd. Shariff, 23, melakukan siaran langsung dalam Tik.Toknya untuk berkomunikasi bersama peminat.

Panggilan Misteri Wanita

Dalam video yang sempat dirakam oleh penonton siaran langsung tersebut, jelas kelihatan raut wajah finalis Hero Remaja 2021 itu berubah semasa mendengar cerita daripada wanita misteri yang dikenali sebagai Nida.

Menurut Nida, keja.dian yang dia kongsikan terjadi sekitar tahun 1992 ketika umurnya berusia 23 tahun dan mel.awan cakap ibu bapanya yang tidak membenarkan dia keluar rumah.

Atas ti.ndakan melulu, Nida berkeras keluar juga dari rumah untuk membeli beg buat ibunya tetapi ketika perjalanan pulang, jalan yang dilaluinya sangat gelap sehingga kereta dipandunya terj.atuh ke dalam gaung.

Nida yang bercerita keja.dian tersebut dalam keadaan menangis teresak-esak meminta tolong Fazziq menghantar beg yang dibeli kepada ibunya kerana dia tidak sempat melakukannya ak.ibat kereta dinaikinya terb.akar.

Selepas mendengar permintaan tersebut, Fazziq lantas bertanyakan kedudukan wanita itu, namun suasana bertukar s.eram selepas Nida tiba-tiba mengilai.

Keadaan dalam konti menjadi tidak tenteram walaupun Fazziq tidak keseorangan kerana ditemani rakan-rakan bertugas yang lain.

Biarpun keja.dian menimpa Fazziq tular dan menjadi perhatian, namun ada sesetengah netizen menganggap panggilan tersebut sebagai p.rank kerana jalan ceritanya tidak masuk akal.

Antara Reaksi Ramai

“Sekarang ini t.rend p.rank semakin berleluasa. Wallahualam. Jika benar memang agak terkejut,” kata seorang netizen.

“Tahun 2023 orang masih percaya perkara seperti ini? Insi.den terbabit memang kerap berlaku tetapi mustahil petugas radio sendiri yang p.rank rakannya,” ujar netizen.

Kredit : Kosmo/FB

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*