Isteri Terp4ksa Jalani Pembed4han Bu4ng Rahim, Aril Pilus Redha Dengan Takdir

Isteri Terp4ksa Jalani Pembed4han Bu4ng Rahim, Aril Pilus Redha Dengan Takdir

Kuala Lumpur: Penyanyi Aril Pilus memaklumkan isterinya yang kini h4mil enam minggu terpaksa menjalani pemb3dahan bu4ng rahim berikutan ketumbuhan fibroid.

Aril berkata kepada Harian Metro, dia dan isterinya reda dengan ketentuan Allah SWT dan akur apabila dimaklumkan mengenai perkara itu.

“Anak dalam kandungan sihat, Alhamdulillah selepas lapan tahun, kami dikurniakan cahaya mata. Cuma, kali ini kami diuji apabila isteri disahkan mempunyai fibroid.

“Menurut doktor, isteri perlu menjalani pembedhan berikutan dia mempunyai fibroid di luar dan dalam rahimnya. Sebelum ini kami tak tahu, rupanya sudah enam tahun dia mempunyai fibroid.

“Kami seperti memandang remeh kerana masing-masing sibuk bekerja. Dalam tempoh Perintah Pergerakan Pergerakan (PKP) yang lalu untuk berbincang mengenai perkara ini.

“Selepas berjumpa doktor di Kota Bharu, Kelantan, baru kami tahu tapi fibroid itu tak boleh bu4ng, kena mengandung dulu dan kemudiannya ia akan dibvang sekali dengan rahim isterinya saya ketika dia melahirkan anak,” kata Aril.

Jelas Aril, dia dan isterinya, Puteri Erma Edlinda Megat Aminuddin akur sekiranya kelahiran anaknya kali ini adalah yang terakhir buat mereka.

“Saya tak boleh nak kata apa, sebab sudah dikurniakan anak ini pun saya sangat bersyukur. Saya tak boleh l4wan takdir dan juga nak tentukan qada qadar.

“Bila ada pakar menasihatkan apa yang perlu dan tidak, kami ikut saja sebab kalau tak ikut risau ia akan memudaratkan. Jadi nasihat dari pakar kita terima dan kita akur apa yang sudah terjadi dan akan terjadi.

“Saya pun tidak mahu menyentuh sensitiviti, bukan kita eg0 tapi tak mahu sentuh takvt jadi kemurvngan. Sebab kita pun sudah hadapi PKP selama dua tahun, jadi saya tak mahu tambahkan tertekan. Saya letak tepi tek4nan itu dan bersyukur dengan apa yang ada,” katanya.

Aril, 38, adalah adik kepada Allahyrham penyanyi Izwan Pilus mendirikan rumah tangga bersama Puteri Erma Edlinda pada 20 Disember 2013.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Tun Adriel Mikael yang kini berusia tujuh tahun.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Doa Harian

Sumber : HM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*