Remaja Mngsa BuIi Di SekoIah Pond0k MeninggaI Dunia,Apa Yg Trjadi Smasa Dikaf4nkan Undng PiIu KeIuarga

Remaja Mngsa BuIi Di SekoIah Pond0k MeninggaI Dunia,Apa Yg Trjadi Smasa Dikaf4nkan Undng PiIu KeIuarga

Remaja 17 tahun iaitu Albar Mahdi ma.ut kerana menjadi mngsa bu.li di pond0k Pesantren Moedern Darussalam Gontor Ponor0go, Jawa Timur Indonesia.

Menurut ibunya, kain kaf4n anaknya terp4ksa ditukar dua kali akibat kesan kecede raan buIi tersebut telah mengeIuarkan dar4h yang banyak.

Ekoran daripada itu, pihak keluarga mngsa membuat lap0ran p0lis dan tujuh orang pelajar pond0k telah dita.han p0lis dan disy4ki berkait dengan kema.tian mngsa.

Pihak madras4h turut memoh0n ma4f atas ins!den tersebut dan berjanji akan memberi kerjas4ma sepenuhnya kepada pihak berku4sa.

Tujuh pelajar yang merupakan su.spek pembu.li Albar Mahdi telah dibu4ng sek0lah serta-merta dan di bawa pulang ke rumah masing-masing.

Menurut ibu mngsa, Soimah. Beliau berharap svspek pembvnuh anaknya agar segera dapat dit4ngkap kerana terlalu zaIim mengan!aya anaknya sehingga ma.ti. Walaubagaiamanapun, sia.satan masih dijaIankan oleh pihak p0lis.

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ…

“Ya AIIah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahm4tilah dia, m4afkanlah dia, muIiakanlah kem4tiannya, Iapangkanlah ku.burnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggaInya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arw4h di tempatkan di kalangan orang² yang ber!man..”

ﺁﻣِّﻴْﻦآمِيْنُ يَا رَب العالمين

Sumber : tribunews

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*