AliPuteh Plik, Dla TladaKerja Dah EnamBlan. Ini Psanan Bliau Dkat Hldayah Buat Rmai TakSngka

AliPuteh Plik, Dla TladaKerja Dah EnamBlan. Ini Psanan Bliau Dkat Hldayah Buat Rmai TakSngka

Kuala Lumpur – Sebelum ini, pelawak Ali Puteh, 34, kecewa apabila rumah ibunya, Allahyarham Sabariah Arshad bakal dis.ita selepas dia gagal melunaskan tuntutan RM 60,000 kepada balu Allahyarham Abam Bocey, Siti Nurhidayah Mohd Ali sebagaimana diperintahkan m.ahkamah sebelum ini.

Ali berkata, ma.salah berlaku hanya membabitkan dia dengan NurHidayah dan baginya ia tidak ada kena-mengena langsung dengan harta hak milik arwah ibunya dan ia dianggap ti.ndakan tidak sepatutnya dibuat.

Tiada Kerja Dah Enam Bulan

Pelawak Ali Puteh tidak menafikan mempunyai kekangan untuk membayar jumlah sebesar itu memandangkan dia sudah lama tidak menerima tawaran kerja seni.

Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan menggunakan segala pl.atform miliknya bagi menjelaskan bayaran RM 60,000 kepada balu Allahyarham Abam Bocey iaitu Siti Norhidayah secara pukal.

Memang tawaran saya tidak seperti sebelum arwah Abam menin.ggal dunia, rasanya sudah lebih kurang enam bulan saya tiada job.

Sekarang saya berniaga di media sosial. Saya gunakan p.latform apa yang ada untuk cari duit.

“Jadi saya gunakan apa yang saya ada untuk selesaikan bayaran balu Abam. Saya kesal sebab saya bukan penje.nayah, di mana saya dig.ari dan dimasukkan dalam p.enjara.

Sebaliknya ini hanyalah urusan keluarga tidak membabitkan jen.ayah, jadi saya pelik sampai begini kerjaya saya terganggu.

“Saya merasakan ia tak adil. Tapi nak buat macam mana, saya harap bila bayaran sudah selesai, i.su ini tidak berpanjangan,” katanya.

Ali ketika ditemui di rakaman Melodi Raya di Luxury Garden Hall, di sini, semalam, berkata proses pembayaran itu akan diselesaikan sebelum Hari Raya Aidilfitri ini.

Pada 18 Februari tahun lalu, M.ahkamah Sesyen memerintahkan Ali dan tiga ahli keluarganya membayar RM 60,000 kepada Hidayah kerana mengeluarkan kata-kata menga.ibkan wanita itu di Instagram dua tahun lalu.

Sementara itu, berkenaan mengenai rumah Abam yang diminta Hidayah, Ali berkata, dia tidak boleh menyerahkan kepada Hidayah kerana rumah itu adalah rumah p.usaka arwah ibunya.

Justeru kata Ali, pihaknya akan membayar s.aman untuk mengelakkan rumah itu dari dis.ita.

Ada perselisihan faham mengenai rumah itu yang merupakan p.usaka arwah emak saya. Banyak pula peguam bersuara dan saya juga sudah hubungi peguam balu Abam dan mereka minta saya jawab di m.ahkamah.

Tapi saya malas nak teruskan hal ini di m.ahkamah lagi.

Jadi kami tolak tepi perkara itu sebab mereka tak tahu apa jadi dengan keluarga kami. Dan selepas berbincang dengan kakak dan adik saya susulan rumah itu dis.ita, kami akan sediakan bayaran s.aman untuk rumah itu secepat mungkin. InsyaAllah rumah itu akan selamat.

Kalau selepas kami bayar pun dia mahu ambil rumah arwah emak saya itu, tidak tahulah. Kita sudah bayar, dia nak apa lagi?.

Sedangkan dia minta kami bayar sebab kami tak bayar s.aman lagi dan sebab itu ia dis.ita. Tapi kami pelik bukannya s.ita harta saya sebaliknya harta arwah emak saya,” katanya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Doa Harian

Kredit : HM/IG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*