IniReaksl Mngejutkan Dari DlanaDanielle Lpas FaridKamil Mnangis MlntaMaaf Masa Ditmubual

IniReaksl Mngejutkan Dari DlanaDanielle Lpas FaridKamil Mnangis MlntaMaaf Masa Ditmubual

Kuala Lumpur – Pada 10 Mac lalu, Diana atau nama sebenarnya Diana Danielle Danny Beeson memfailkan permohonan cerai di M.ahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari.

Alasan diberikan pelakon filem Imaginur itu adalah tiada persefahaman, sudah berlaku s.hiqaq atau perbalahan berpanjangan dan tidak dapat lagi hidup bersama sebagai suami isteri.

Bagaimanapun, Farid enggan melafazkan cerai terhadap Diana.

Sehubungan itu, Hakim Syarie, Shukran Yusof memerintahkan Farid dan Diana untuk menjalani proses Jawatankuasa Pendamai pada 28 Mac lalu.

Aurora Petik Cili

“Saya rasa terh.ina sangat apabila diperlakukan seperti ini. Apa salah saya? Saya c.urang dengan perempuan lain ke? Saya buat apa? Apa d.osa besar yang saya buat? Tolong jelaskan.”

Itu luahan hati pelakon dan pengarah, Farid Kamil, 42, mengenai k.onflik rumah tangganya dengan Diana Danielle, 32, ketika ini.

Farid turut meminta Diana agar tidak memperbesarkan i.su seperti petik cili ke m.ahkamah yang akan mengambil masa lama dan wang yang sangat banyak.

Kita bukan orang senang. Mengapalah benda yang kecil-kecil ini nak diperbesarkan tanpa sebab yang munasabah. Cukup-cukuplah kesengsaraan yang saya alami dari 2017 itu. Cukup-cukuplah benda itu.

“Tahun 2023 ini adalah masa kita get back i.ntrack rapat semula. Takkan nak ambil kece.lakaan yang berlaku pada saya 2017 itu dibawa sampai sekarang. Takkan nak menyusahkan family keluarga lagi,” katanya dalam temubual bersama Melodi TV3, hari ini.

Farid juga menjelaskan in.siden di sebalik petik cili yang dinyatakan dalam surat peguam Diana memaklumkan anaknya, Nur Aurora, 8, belum bersedia untuk berjumpa kerana masih t.rauma dengan keja.dian itu.

“Kalau Aurora t.rauma pasal petik cili ini, Diana kena terangkan betul-betul pada semua orang, pada saya. Kalau saya nak cerita mengenai in.siden petik cili ini, ia lebih kepada mengai.bkan.

Apa yang berlaku, Aurora masuk ke rumah jiran dan petik pokok cili. Saya nampak, sebagai bapa saya cakap pada dia, Aurora awak buat kerja salah, masuk rumah orang, ambil barang orang consider menc.uri.

Babah ajar ke, ibu ajar ke, siapa ajar dia buat macam itu. Dia kata tiada siapa yang ajar.

“Saya suruh kawan dia balik dan d.enda Aurora. Saya kata Aurora nak kena rotan ke atau berdiri di dinding untuk d.enda. Jadi, dia pilih untuk pergi ke dinding. Sedang dia jalani de.nda itu, Diana sampai dan dia tak puas hati dengan apa yang saya buat pada Aurora,” katanya.

Ini Jawapan Diana

Farid berkata, sebagai ketua keluarga dia cuba terapkan cara didikan pada era 1990an yang pernah dilakukan keluarganya pada anak-anak, namun tidak mendapat persetujuan Diana yang tidak mengetahui keja.dian sebenar.

Walaupun kecewa tidak dapat bertemu kedua-dua anaknya, namun Farid gembira dan bersyukur dibenarkan berjumpa dengan anak sulung, Muhammad, 10.

Katanya, sudah sebulan nombor telefon dan media sosialnya dise.kat daripada berhubung dengan anak-anak.

Farid berkata kunjungan dia ke kediaman kela.min mereka mengikut kebenaran m.ahkamah.

Selain mahu bertemu dengan anak-anak, dia juga ingin mengambil barangan peribadinya yang ada di rumah itu.

Terdahulu, Farid dan Diana mendirikan rumah tangga pada 3 November 2012 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad dan Aurora.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Doa Harian

Kredit : HM/FB

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*