Sharnaaz Ahmad tak mahu anugerah, cukup diingati sebagai ‘penjahat paling hebat di Malaysia’

Sharnaaz Ahmad tak mahu anugerah, cukup diingati sebagai ‘penjahat paling hebat di Malaysia’

Pelakon popular, Sharnaaz Ahmad tidak berhasrat untuk menggenggam trofi anugerah dalam lakonan yang dijayakan, sebaliknya cukup sekadar diingati sebagai ‘penjahat Malaysia’ yang hebat.

Menurut laporan Harian Metro, ia susulan Sharnaaz membawa watak jahat sebagai Reza dalam filem Polis Evo 3 sehingga meraih pujian dalam kalangan penonton.

Tak mahu anugerah!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw)

“Saya tak mahu anugerah-anugerah ni. Bagi saja budak-budak (pelakon) baru ni semua. Saya tak mahu anugerah, jujur cakap kerana bukan itu (anugerah) yang saya kejar pun.
“Bukan pencapaian itu (anugerah) yang saya nak. Saya cuma nak saya diingati sebagai ‘villian’ (antagonis) yang paling hebat di Malaysia, itu saja.
“Tak payahlah bagi anugerah, saya tak mahu. Saya minta ingatlah saya sebagai penjahat Malaysia yang sempoi,” kata pelakon berusia 38 tahun itu.
Mengulas tentang penerimaan watak tersebut, dia tidak menyangka watak ‘villain’ itu mendapat sambutan baik walaupun membalas dendam dengan cara yang kejam.

“Saya memang tak sangka orang boleh sayang ‘villain’ pula. Sebab ‘villain’ selalunya akan dibenci, contoh macam watak Sarip Dol. Tapi, mungkin sebab penceritaannya mengisahkan seorang suami yang kehilangan isteri.
“Penerimaan baik penonton pada lakonan saya dalam Polis Evo 3 sangat bermakna. Bagi saya, orang (penonton) dah sayang saya dari segi lakonan pun cukup terima kasih dan syukur banyak. Itu saja yang saya minta,” ujarnya.
Selain Sharnaaz, filem arahan Syafiq Yusof itu turut menampilkan Shaheizy Sam, Zizan Razak, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Eyka Farhana dan ramai lagi.

Terdahulu, watak Izrail lakonan Hushairi Husain (Polis Evo 1) dan watak Saif lakonan Hasnul Rahmat (Polis Evo 2) merangkul kategori Pembantu Lelaki Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-28 serta ke-30.

Sumber: Harian Metro (Norhayati Nordin), Instagram Sharnaaz Ahmad

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Doa Harian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*