Tular geng trader hidup mewah naik pesawat, ‘pilot’ selidik rupanya tak terbang pun

Tular geng trader hidup mewah naik pesawat, ‘pilot’ selidik rupanya tak terbang pun

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan golongan usahawan membabitkan pelaburan saham atau ‘trader’ mengajak orang ramai bagi mengetahui cara menjana pendapatan sebanyak satu juta dalam tempoh enam bulan.

Berdasarkan video tersebut, seorang lelaki dilihat menaiki sebuah jet peribadi ke Pulau Pinang bagi menjayakan program itu sambil diringi rakan yang masing-masing memiliki kereta mewah dipercayai di Lapangan Terbang Subang, Selangor.

Terbaru, seorang juruterbang ada menonton video berkenaan sebelum mendedahkan bahawa pesawat itu tidak bergerak terbang di udara sebaliknya hanya keluar masuk dalam kawasan landasan.

LIHAT VIDEO DISINI

Menerusi akaun @mrturboprop di aplikasi TikTpk, juruterbang terbabit turut menyelidik secara terperinci tentang pesawat itu melalui perkhidmatan Flightradar24 bagi mengesan maklumat penerbangan.

“Abang nak periksa jap kapal adik ni.. N888FJ. Jom kita usha jap dekat flight radar. Pergh lawalah challenger, berjuta-juta kapal ni. Tengok jap bila penerbangan terakhir, 21 Februari eh.
“Jumpa kat Pulau Pinang.. kau buat apa tu? Kata nak pergi Pulau Pinang (memeriksa pergerakan pesawat),” katanya berbaur sindiran.
Susulan pendedahan tersebut, ramai dalam kalangan netizen memberikan pelbagai reaksi di ruangan komen yang rata-rata hanya mampu ketawa sebaik mengetahui perkara sebenar.

Entah-entah kereta pun sewa?

Sikit-sikit dah bang, awek dia tengok nanti

Kelakar! Kantoi dengan kapten

Sewa untuk konten je?

LIHAT VIDEO DISINI

Sumber: TikTok @mrturboprop & @user_error2021

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Himpunan Doa Harian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*