Polis rampas 2 batang rotan, ibu & rakan ‘tomboy’ disyaki dera kanak2 kini direman

Polis rampas 2 batang rotan, ibu & rakan ‘tomboy’ disyaki dera kanak2 kini direman

Tindakan prihatian jiran tetangga yang menyerbu masuk ke rumah didiami seorang ibu tunggal bersama rakan tomboynya berjaya menyelamatkan seorang kanak-kanak dipercayai didera wanita itu yang juga ibu kandungnya.

Menerusi rakaman video yang tular di media sosial, dua individu terbabit dilihat menangis ketika diasak dengan soalan-soalan daripada jiran tetangga yang mengesyaki mereka mencederakan anak wanita itu.

Kedua-duanya telah ditahan reman
Susulan daripada hal tersebut, kedua-dua individu berkenaan sudah pun ditahan pihak berkuasa dan direman bagi membantu siasatan.

Menerusi kenyataan media Polis Johor di Facebook, ibu kandung kepada kanak-kanak berkenaan yang berusia 27 tahun itu telah pun direman selama enam hari bagi membantu siasatan, manakala wanita berpewatakan lelaki yang juga merupakan warga asing berusia 30 tahun direman selama tujuh hari.

Difahamkan, polis turut merampas dua batang rotan dan kedua-dua mereka tiada sebarang rekod jenayah lampau.

Che’ Puan Khaleeda ambil maklum
Dalam pada itu, isteri kepada Tunku Mahkota Johor, Che’ Puan Khaleeda Bustamam turut mengeluarkan kenyataan dengan mengambil maklum kes yang berlaku di Bandar Layar Kasa, Pasir Gudang, Johor itu.

Baginda juga sempat mengucapkan ribuan terima kasih kepada jiran tetangga yang perihatin dengan hal yang berlaku di sekitar kawasan perumahan sehingga berjaya menyelamatkan seorang kanak-kanak daripada terus menjadi mangsa kekejaman sesetengah pihak

Untuk rekod, video seorang wanita dan rakan tomboynya diserbu jiran disekeliling kawasan rumah telah tular di media sosial apabila ada yang mengesyaki mereka mendera kanak-kanak.

Selepas diperiksa, ternyata banyak kesan melecur yang teruk di belakang badan kanak-kanak tersebut.

Sumber: Twitter cikgusuraya, Facebook Polis Johor, Instagram ymchepuankhaleeda

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook Arus Masa Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*